Getuigen gezocht poging inbraken woningen Goutum

Op woensdag 4 januari om 19.35 uur kregen de collega’s de melding dat een tweetal personen uit een achtertuin van een woning aan de Goutumerdyk te Goutum kwamen. Beide personen stapten op een zwarte scooter en reden weg via het fietspad in de richting van de McDonalds.

Door diverse eenheden van politie werd uitgekeken naar de beide mogelijke verdachten. Onderzoek ter plaatse wees uit dat er bij twee woningen een poging was gedaan om in te breken. Getuigen hadden de scooter zien staan op het fietspad en op het moment dat ze bij de scooter kwamen stapten twee personen uit de achtertuin van woning, waar naar later bleek een poging inbraak had plaatsgevonden.

Eén van de personen sprak de getuigen aan en gaf aan dat ze bij de verkeerde woning waren, stapten beiden vervolgens op de zwarte scooter en reden weg.

Het signalement van de beide verdachten:

1. Blank persoon
Droeg een zwart petje
Lengte tussen de 1.80-1.90 meter

2. Getint persoon
Lengte tussen de 1.80-1.90 meter

Beide personen vertrokken op een zwarte scooter voorzien van een blauwe kentekenplaat, de blanke persoon met het zwarte petje nam plaats als passagier op de scooter.

Heeft u informatie welke kan leiden tot de aanhouding van deze twee inbrekers of heeft u informatie wie deze personen zijn? Neem dan telefonisch contact op met het Woning Inbraken Team Fryslan op het nummer 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer.

Zaaknummer 2017004764