Op zaterdag 20 mei vindt de twaalfde editie van de Dag van de Bouw plaats. In Leeuwarden zijn vier projecten van Leeuwarden Vrij-Baan gratis te bezoeken; het Europaplein, Stationsgebied Leeuwarden, Westelijke Invalsweg en Drachtsterweg en omgeving. Tijdens een rondleiding door de aannemer komt de bezoeker op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Zij kunnen schatgraven, meedoen aan een prijsvraag en gebruik maken van diverse speelattributen.

Drachtsterweg en omgeving

Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen, wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Op dit moment wordt druk gebouwd aan het aquaduct.

Bouwmedewerkers van Heijmans kunnen daar tijdens de Dag van de Bouw alles over vertellen. Onderin het aquaduct kan in een ‘bioscoop’ naar een film van kunstenaar Escher worden gekeken. Ook kan je op de foto met ¬†bouwattributen, schatgraven met een echte kraan en springen in een haai van lucht.

Groots uitzicht en gratis vervoer

Speciaal voor bezoekers van de Dag van de Bouw is op zaterdag 20 mei de Achmeatoren geopend, zodat vanaf het hoogste punt van de stad alle vier de projecten bewonderd kunnen worden. Ook rijdt een speciale Hop On Hop Off bus van Arriva langs de vier bouwplaatsen.

De gratis tickets zijn verkrijgbaar bij ieder project. Hier zijn ook de opstappunten.

Voor meer informatie: www.dagvandebouw.nl

(bron: Ljouwert)