Het schoolvoetbal- en slagbaltoernooi wordt jaarlijks in de gemeente Leeuwarden georganiseerd. Deze 87ste editie was het even spannend of het wel door zou gaan wegens het terugtrekken van bv Sport. Gelukkig werd het door vrijwilligers opgepakt en kon het grootste sportevenement van de basisscholen toch doorgaan.
Bij het voetballen deden er dit jaar 64 teams mee, waarvan twee namens IKC Wiarda. De trainers, veelal vrijwillige enthousiaste vaders, zorgden ervoor dat hun teams zowel sportief als fanatiek speelden. Zaterdag was goed te merken dat iedereen er zin in had en geloofde in eigen kunnen. Wiarda 1 bleek aan het einde van een lange dag sporten de sterkste met 37 doelpunten voor en 0 tegen!
Bij het slagbal ging het er eveneens sportief en fanatiek aan toe. De juffen waren hierbij de trainers en zij namen hun taak zeer serieus. Aan het begin van het slagbaltoernooi waren de kinderen nog wat voorzichtig, maar naarmate het toernooi vorderde groeiden de kinderen van IKC Wiarda in kracht en zelfvertrouwen. Wiarda greep ook hier de macht. Moe maar voldaan fietsten de kinderen van Wiarda derhalve met twee grote wisselbekers terug naar Goutum. De eerste keer voor IKC Wiarda, maar wellicht ook van het toernooi dat er een dubbele overwinning werd behaald door één school. Beide winnende teams zullen donderdag op het dorpsfeest worden gehuldigd.

(bron: huisaanhuis.nl)