FVC: ‘Verhuizing sportcomplex nu compleet niet aan de orde’

Dat voetbalvereniging FVC in Leeuwarden van sportcomplex Wiarda naar een andere complex verhuist, staat nog lang niet vast.

Dat laat FVC in een persbericht nadrukkelijk weten. Dat is bedoeld als tegenwicht tegen het beeld dat de verhuisplannen al in kannen en kruiken zijn. ,,We voeren gesprekken’’, zegt voorzitter Jaap Vosman. ,,Maar er is nog niks besloten.’’

FVC vreest dat jonge voetballers, die op het punt staan om eventueel lid te worden, dat nu niet doen omdat ze menen dat de club toch gaat vertrekken van sportpark Wiarda (oostelijk van Goutum bij de Drachtsterweg) naar Middelsee. De gemeente wil dat nieuwe sportcomplex westelijk van Goutum aanleggen, tegenover de McDonald’s.

Gesprekken daarover met wethouder Andries Ekhart zijn ,,verkennend’’, onderstreept pr-man Marcel Rijpstra. ,,We zullen het wel zien., er is een nieuwe gemeenteraad, er is nog geen geld voor, er moeten nog zoveel puntjes op de i gezet worden.’’ Voorzitter Vosman vult aan dat FVC ook wel een aantal wensen heeft – ,,we moeten er wel op vooruit gaan, met een tribune bijvoorbeeld’’ en dat uiteindelijk de algemene ledenraad beslist.

De amateurclub (zo’n 500 leden) deelt de velden op Wiarda met Blauwwit (zo’n 1300 leden). Dat gaf vooral op zaterdag krapte, maar door de komst van twee kunststofgrasvelden is het beter geworden. ,,Het is een heel gepuzzel, maar het lukt elke zaterdag’’, zegt Vosman. Toch is er de wens om er zo snel mogelijk drie wedstrijdvelden bij te krijgen.

(bron: LC.nl)