Een huis zonder gas. Hoe doe je dat?
27 juni organiseert Energiek Goutum een EnergiekCafé met Diederik Samsom. Hij is oud-Leeuwarder en heeft van het kabinet de opdracht gekregen om voor het jaar 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af halen. En hij is op 27 juni  te gast: Diederik Samsom.

Het is bekend. Het besluit om van het aardgas af te gaan gaat ons allemaal raken. Wat betekent dat concreet? Hoe lang loont het nog om op gas te blijven stoken? Wat zijn alternatieven en wat gaan die mogelijk kosten? En wat doen rijk en gemeente? Vragen die ons allemaal bezig gaan houden en die u op 27 juni in het EnergiekCafé hopelijk beantwoord krijgt.

Behalve Diederik Samsom geeft in ieder geval ook Bouwe de Boer van de gemeente en de Stichting Freonen fan Fossylfrei Fryslân een presentatie. En het mooie: de bijeenkomst is gratis en iedereen is welkom! Dus ook voor niet leden, al hopen we natuurlijk dat veel Goutumers zich als lid aanmelden. Immers, des te meer leden, des te meer we als lokale energiecoöperatie – en dus met elkaar – op het gebied van de noodzakelijke energietransitie in ons mooie dorp in beweging kunnen krijgen!

Noteer daarom 27 juni alvast in uw agenda. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het dorpshuis. Nadere berichtgeving volgt, o.a. via onze website energiekgoutum.nl.

[socialpoll id=”2506711″]