Op zondag 30 december a.s. organiseert het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden/Goutum de Friese Miniaturendag. Na een jaar ‘rust’ vanwege de verhuizing naar Leeuwarden kan dit jaar de 10e editie gevierd worden.  Er komen weer standhouders uit geheel Nederland met hun mooiste miniaturen. Natuurlijk ligt de focus op landbouwminiaturen, maar ook liefhebbers van andere miniaturen zoals (vracht)auto’s en treinen en Lego, komen aan hun trekken. Voor iedere verzamelaar en liefhebber is er wel iets te vinden. De beurs is zondag de 30ste  open van 10:00 – 17:00 uur.

Dit jaar zijn er speciale attracties aan de beurs toegevoegd. Daaronder de Multi Modelbouwgroep Fryslân, die bestaat uit een groep enthousiaste modelbouw-hobbyisten. Het belangrijkste wat de leden van MMF bindt is het plezier in het bouwen van allerhande functionerende modellen. Er is dan ook een groot arsenaal aan modellen binnen de vereniging: Radiografisch bestuurbare schepen, helikopters, kranen, vrachtauto’s, enzovoort. Ook modelspoor ontbreekt niet bij MMF. Er worden zelfs werkende modellen van Meccano gebouwd. De leden van MMF komen met een grote verscheidenheid aan interessante, bijzondere en leuke modellen. Van een aantal modellen zal ook de werking gedemonstreerd worden. Uiteraard zijn de leden graag bereid om uitleg te geven over hun hobby en hoe de modellen gebouwd zijn.

Verder is er een uitgebreide modellenmarkt met Auto- en Landbouwminiaturen en er komt een stand met lego. De Friese Miniaturendag beloofd zodoende weer een leuk evenement te worden voor groot en klein. Behalve kijken kan de bezoeker ook kopen. Voor de liefhebber zijn er complete pakketten met nieuwe modellen, miniaturen, onderdelen en gereedschappen verkrijgbaar. Alle miniaturen zijn er in diverse schalen en verschillend qua leeftijd: van oude exemplaren tot recente modellen.

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Met een toegangskaart heeft de bezoeker toegang tot zowel de beurs als het Fries Landbouwmuseum.