Vandaag heeft onze nieuwe burgemeester Sybrand Buma een kennismakingsbezoek gebracht aan een aantal dorpen en wijken in Leeuwarden Zuid. Per boot werd de hele route afgelegd en eindigde bij de aanlegsteiger naast de ijsbaan. Johannes Osinga en Hans de Vries hebben Buma vanaf de Dorpskerk van Huizum vergezeld op deze bijzonder zonnige dag. Onderweg is de burgemeester bijgepraat over al het bijzondere wat Goutum te bieden heeft. Er is gesproken over wat Goutum zo bijzonder maakt en vooral ook over hoe Goutum zich als dorp staande weet te houden in een oprukkende stad. Nadat het gezelschap was uitgestapt, volgende een wandeling naar de Agneskerk. De koster had speciaal de Friese vlag uitgestoken. Buma was onder de indruk van hoe mooi de kerk er bij stond, en vooral ook de glazen vloer met daar onder de grafstenen.

Terug op het schoolplein werd een bezoek gebracht aan een tentoonstelling van de Junior Energie Coach. Vandaag hebben kinderen van de Wiardaskoalle hier geleerd over duurzame energie en hebben ze zelf een zonnepaneeltjes gemaakt. De burgemeester was zeer onder de indruk dat de energiecoöperatie uit het eigen dorp, Energiek Goutum, initiatiefnemer hiervan was. Het voltallige bestuur van de coöperatie was aanwezig.

Het bezoek eindigde in het Dorpshuis waar John Adema de burgemeester vertelde over wat het geheim is van een succesvol Dorpshuis. De vertelde dat hij voor de zomer, toen alleen hij nog wist dat hij de nieuwe burgemeester zou worden, regelmatig langs de uitnodigingsborden voor het Dorpsfeest reed. John heeft de burgemeester alvast uitgenodigd voor het volgende feest.