Vanaf dit weekend is Dorpsbelang in actie! In twee weken tijd willen we zoveel mogelijk fietsen inzamelen voor kinderen en jong-volwassenen in Leeuwarden. De actie heet ‘Goutum helpt kinderen in Leeuwarden aan een fiets’. Wist u dat in Leeuwarden 1 op de 6 kinderen in armoede opgroeit. Op 4 oktober, tussen 12 en 15 uur, is de Grote Fietsinzameldag, bij Dorpshuis Ien en Mien. We zijn op zoek naar kinderfietsen en fietsen voor jongvolwassenen die over zijn, en misschien niet helemaal perfect meer zijn. Als ze opgeknapt moeten worden doen we dat via repaircafé’s of met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze week kan iedereen in Goutum e.o. een folder in de bus verwachten.

Dorpsbelang Goutum werkt hierin samen met de gemeente Leeuwarden, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, ANWB en Stichting Leergeld Leeuwarden e.o.

In Leeuwarden groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede. Sporten en sociaal contact met leeftijdsgenoten kan daardoor moeilijk worden. Daar kunnen wij in Goutum wat aan doen. Geef daarom een gebruikte fiets die maar stof staat te verzamelen in je schuur aan deze kinderen.

Heeft u vraag, bel dan gerust met Hans de Vries (06-52051319) of Nynke Broekens (06-15676523)