Vorig jaar was het helaas niet mogelijk een Sinterklaasintocht te organiseren. Ook dit jaar hebben we nog te maken met het coronavirus en de aanwezige maatregelen. Maar toch zien we dit jaar mogelijkheden om iets te organiseren. Geen ouderwetse sinterklaasintocht met feest in het dorpshuis, maar iets compleet anders. Namelijk:

De Sinterklaas wandel/speurtocht

Op zaterdag 20 november is er van 13.00 uur tot 14.30 uur een wandel/speurtocht door het dorp voor alle gezinnen met kinderen tot en met groep 5 uit Goutum. Haal vanaf 1 uur de route en antwoordformulier op bij het dorpshuis en loop de route. Op de route zullen de pieten verstopt zijn op verschillende plaatsen in het dorp. Bij de pieten doe je een opdracht en daarna krijg je een letter waarmee je aan het eind van de wandel/speurtocht een woord kunt maken. Lever dit woord zaterdagmiddag voor kwart voor 3 in bij het dorpshuis, in de brievenbus van Sinterklaas. Wie weet win je een mooie prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending op Facebook live. Ook tekeningen of heb je een vraag voor Sinterklaas en/of de pieten mogen ingeleverd worden in de brievenbus van Sinterklaas. De brievenbus is op zaterdag 20 november tussen 12.45 uur en 14.45 uur te vinden bij het dorpshuis.

Sinterklaas op Facebook Live

Na de wandel/speurtocht gaat Sinterklaas met de pieten Live op onze facebook pagina, Sinterklaasintocht Goutum. Zorg dat je deze pagina vooraf leuk vindt, dan blijf je op de hoogte en mis je niks. De live uitzending is van 15.00 uur tot 15.45 uur.

Groeten de Sinterklaascommissie.