Speel- en beweegtoestel voor Goutum ter gelegenheid van 40 jaar Dorpsbelang

Goutum is een speel- en beweegtoestel rijker, met de toepasselijke naam Fitpoint. Dorpsbelang Goutum heeft dit toestel cadeau gedaan aan het dorp, vanwege het veertigjarig jubileum in 2021.

Een feest zat er vorig jaar vanwege corona niet in, maar het gaf het bestuur van de vereniging wel de tijd om iets moois te bedenken waar iedereen in Goutum blij van wordt. Omdat bewegen en spelen al langer een thema is waar het dorp zich voor inzet, ontstond het idee om te investeren in een Fitpoint waar jong en oud beweegoefeningen op kan doen.

Wethouder Abel Reitsma van de gemeente Leeuwarden nam het Fitpoint afgelopen vrijdag in gebruik, samen met de voorzitters van Dorpsbelang en de IJsclub in het dorp. De wethouder deed met kinderen uit de groepen 4 en 5 van IKC Wiarda de eerste oefeningen (foto). Dit onder professionele begeleiding van buurtsportcoaches van BV Sport.

Voor het Fitpoint is gekozen omdat het een compact en compleet trainingssysteem is wat gebruikers motiveert om te sporten in de gezonde buitenlucht. Het toestel is te gebruiken voor oefeningen op het gebied van fitness, krachttraining, balans, coördinatie en cardio. Op dit moment heeft het toestel een mooie plek gekregen in de centraal gelegen speeltuin, maar het toestel kan ook tijdelijk verplaatst worden naar een andere plek in het dorp. ,,Maar liefst acht sporters kunnen het Fitpoint tegelijkertijd gebruiken. En het mooie is dat niet alleen individuele sporters, maar ook sportclubs in de omgeving al veelvuldig hier komen voor hun warming-up oefeningen”, aldus Hans de Vries van Dorpsbelang Goutum.
ZuiderloopRoute

,,Het mooie is ook dat het Fitpoint aan de gele en blauwe route van de ZuiderloopRoute ligt, zodat iedereen die dit netwerk van wandel- en hardlooproutes volgt hiervan gebruik kan maken”, vult hij aan. De ZuiderloopRoute gaat door de dorpen Goutum en Hempens-Teerns en de wijken Zuiderburen en De Zuidlanden en is eerder met medewerking van Dorpsbelang aangelegd. Het volgende project waar aan wordt gewerkt is het (internet)platform Leeuwarden in Beweging, waar alle sport- en beweegvoorzieningen in Leeuwarden in zijn opgenomen. Het doel is om hiermee het totale aanbod aan voorzieningen inzichtelijk te maken, zodat iedereen makkelijk kan vinden wat er in de eigen buurt is aan sport- en beweegvoorzieningen.

(bron: lc.nl)