Schrijf je hier in voor de compostactie…

Nu de dagen zich lengen en de zon zich vaker laat zien, start Dorpsbelang Goutum een speciale compostvat actie. Onze vorige regentonactie was een groot succes en wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over composteren. Iedere bewoner van Goutum kan namelijk met korting een compostvat aanschaffen. Deze actie is opgezet in samenwerking met  Omringemeente Leeuwarden en het  Dorpsbelang Goutum.

 

Waarom een actie compostering?

De meeste inwoners van de gemeente Leeuwarden scheiden hun afval heel goed. Toch blijkt uit onderzoek dat er nog steeds etensresten en groente, fruit- en tuinafval bij het restafval belandt. Zonde, want van dit gft kan uitstekende compost worden gemaakt. Je kunt dit doen door dit afval in de gft-container te gooien of er zelf compost van maken. Zelfgemaakte compost is daarbij goede voeding en een bodemverbeteraar voor uw tuin. Schep twee keer per jaar de compost door de bodem en de planten zijn u dankbaar!


Compostvat actie voor alle dorpsbewoners van Goutum.

Op zaterdagmiddag 14 mei jl. hebben tientallen een compostvat mét korting opgehaald bij ons dorpshuis, om zelf thuis compost te maken van hun eigen gft-afval. Zo verkleinen ze de hoeveelheid afval en krijgen ze als beloning gratis een goede bodemverbeteraar voor hun tuin. Met deze actie stimuleren we inwoners bij het scheiden van gft-afval. Gft hoort namelijk in de Biobak of jouw eigen compostvat! Deze actie is een samenwerking tussen Dorpsbelang Goutum, Omrin en Gemeente Leeuwarden. Omrin zorgde voor de duurzame compostvaten: gemaakt van gerecycled plastic.

Inwoners konden zich aanmelden bij het Dorpsbelang Goutum. Bij ontvangst van het vat betaalden inwoners €25,- i.p.v. de reguliere prijs van €55,-. De eerste 90 aanmeldingen kregen ook nog eens een extra korting van €5,- én een gratis snoeischaar.