Voor de NOS verzamelde de Politieke Academie de afgelopen weken de verkiezingsuitslagen van alle 9357 stembureaus in alle 388 gemeenten. Bekijk hieronder de verkiezingsuitslag van het stembureau bij Ien en Mien in Goutum.

Grootste partij bij deze stemlocatie: VVD

VVD: 24,9%
PVV: 7,2%
CDA: 13,4%
D66: 14,4%
GroenLinks: 8,8%
SP: 6,4%
PvdA: 12,3%
ChristenUnie: 3,7%
PvdD: 2,5%
50Plus: 2,9%
Denk: 0,1%
SGP: 0,2%
Forum voor Democratie: 2,1%

Partijen zonder zetel:
VNL: 0,3%
Artikel 1: -%
Piratenpartij: 0,2%
GeenPeil: 0,0%
Nieuwe Wegen: 0,5%
OndernemersPartij: 0,0%
De Burger Beweging: 0,0%
Vrijzinnige Partij: 0,1%
Niet Stemmers: -%
Libertarische Partij: 0,0%
Lokaal in de Kamer: 0,1%
Jezus Leeft: -%
StemNL: -%
MenS: -%
VDP: -%

Waarom is er nu pas een overzicht per stembureau?

Bij vorige verkiezingen werd de verkiezingsuitslag per stembureau door gemeenten digitaal naar de Kiesraad verstuurd. Doordat digitaal tellen niet was toegestaan deze verkiezingen, hebben de meeste gemeenten die uitslag niet verstuurd. De Politieke Academie, een stichting die campagneadvies geeft aan partijen, heeft de afgelopen twee weken tientallen uitzendkrachten ingehuurd om alle processen-verbaal bij alle gemeentes in te zien. Op die manier hebben zij wel een landelijk overzicht gecreëerd.

Op sommige locaties bevonden zich twee stembureaus in hetzelfde gebouw. Op de kaart en voor de berekening voor het aantal keren dat partijen gewonnen hebben, hebben we de uitslagen van die stembureaus bij elkaar opgeteld. Op de kaart staan dus alle stemlocaties, en niet alle stembureaus.

(bron: NOS)