GOUTUM – Juf Stephanie Waterlander geeft les aan groep 8 van IKC Wiarda (Wiardaskoalle) te Goutum. Onlangs legde zij haar leerlingen een aantal vragen voor.

Wat waren de hoogtepunten van het schooljaar 2016/2017?
In groep 8 gingen we werken met Snappet. Dat was leuk want het was nieuw. We werkten met Snappet veel aan onze eigen leerdoelen, dat is fijn want dan weet je precies wat je nog kunt verbeteren voor de eindtoets. Het kamp in Gaasterland was super gezellig. Zwemmen in het IJsselmeer, het smokkelspel in het bos en ’s ochtends vroeg in de discobus naar Stavoren om daar met de boot naar Enkhuizen te gaan. Ook hebben we een fijne dag in speelpark Sybrandy’s gehad. Het schoolslag- en voetbalbal toernooi was zeker een hoogtepunt omdat we met onze school de wisselbeker van slagbal en van voetbal hebben gewonnen! Nu zijn we bezig met de eindfilm die we maken in plaats van een eindmusical. We zijn druk bezig met de opnamen voor de film. De leukste scène moeten we nog opnemen: die waar we een puinhoop van de klas mogen maken en vliegtuigjes enzo naar juf mogen gooien!

Wat houdt jullie op dit moment bezig?
We zijn veel bezig met de eindfilm op school. We hebben erg veel zin in de première. Ook werken we op school aan een eigen project waar iedereen iets uitwerkt wat ze leuk en leerzaam lijkt. We houden het nieuws in de gaten, want we maken ons wel zorgen over alle oorlogen en aanslagen op de wereld. Verder houden we ons vooral bezig met de vakantie, het voortgezet onderwijs, onze telefoons, tablets, trampoline springen, Netflix, gamen, met vrienden afspreken, voetballen, rondhangen, dingen voor de middelbare school kopen.

Wat verwacht je op de middelbare school?
Veel vrienden, een leuke mentor, een leuke tijd, nieuwe mensen leren kennen, veel huiswerk, nieuwe vakken, mooie meisjes, leerzame en leuke dingen. We vinden het ook wel spannend. We hopen te ontdekken wat we later gaan worden. We denken dat het veel drukker is maar hopelijk ook leuk.

Wat wil je later worden?
Reisadviseur, voetbalster, free runner, ober, een restaurant beginnen, iets met tekenen of koken, actrice, danseres, schrijfster, miljonair, beroemd, zakenman, ondernemer, tandarts, orthodontist, webdesigner, profvoetballer, robotbestuurder, de radio industrie in, personal trainer, game designer.

En hoe vond juf het?
Het jaar is voorbij gevlogen! Ik heb veel leuke dingen met deze groep meegemaakt. Het is een enthousiaste, gezellige groep waar ik veel energie van krijg. Het werken aan je eigen doelen was mooi om te zien. Iedereen had voor zichzelf doelen gesteld waar ze nog aan moesten werken voor het eindadvies en de eindtoets. De kinderen hebben hier hard en serieus aan gewerkt. De woorden die bij mij opkomen als ik aan deze groep denk zijn: lol, plezier, kletsen, gezelligheid, sporten. We hebben veel plezier gehad dit jaar, ik zal ze zeker missen!

(Bron en foto: dehuisaanhuis.nl)