Afgelopen maandag is een aannemer in opdracht van de gemeente gestart met de renovatie van de skatebaan in Goutum. Twee jaar geleden is Dorpsbelang benaderd door jonge skaters en BMX’ers uit Goutum met de vraag of de skatebaan anders ingedeeld zou kunnen worden. Deze vraag hebben we samen besproken met de gemeente en toen bleek dat dit toch niet zo gemakkelijk was. De baan moest bijvoorbeeld helemaal opnieuw uitgevlakt worden, zodat de skateobjecten goed geplaatst en veilig gebruikt kon worden. Heeft u wel eens gedacht: ‘waarom staan er twee ‘bankjes’ (zie foto, rechtsonder) in het gras’. Dit zijn geen zitbankjes, maar (kostbare) skate-objecten is ons geleerd. Binnenkort kunnen deze ook weer gebruikt worden voor de mooiste tricks. Ook wordt er ruimte gereserveerd voor twee extra objecten. De speeltuincommissie De Wiardatûn neemt deze mee in haar plannen mee.