Gisteravond was ons bestuurslid Hans de Vries aanwezig bij de lancering van het platform VoorLeeuwarden. Voor Leeuwarden is hét platform om mensen en organisaties in beweging te brengen voor maatschappelijke initiatieven in de gemeente Leeuwarden. Via VoorLeeuwarden zamel je geld, hulp en/of materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. De presentatie startte dan ook met workshop over hoe crowdfunding ingezet kan worden. Als Dorpsbelang hebben we veel initiatieven die we vroeg of laat willen realiseren. Maar de realisatie valt of staat (meestal) bij het hebben van voldoende handjes en meestal ook geld. Het team van VoorLeeuwarden heeft gezegd graag met ons mee te denken met tips en adviezen bij het opzetten en uitvoeren van een campagne. Met de inzet van crowdfunding gaan we vast ervaring opdoen. Binnenkort hopen we ons eerste campagne te kunnen lanceren!