De aftrap van de nieuwe verkeerscampagne ‘Veilig naar je club’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt op zaterdag 11 november om 9.00 uur plaats op sportcomplex Wiarda, bij Blauw Wit ’34.
Tijdens dit event verricht wethouder Friso Douwstra het officiële startsein van deze campagne.
Het doel van de campagne is jeugdige sporters zich bewust te laten worden van het feit dat zichtbaarheid in het verkeer van of naar de club van levensbelang is. Zeker nu het snel donker is en sporttrainingen vaak in de avonduren plaatsvinden. De campagne moet leiden tot een Toolkit ‘Veilig naar je club’ die bij elke club in te zetten is.
Naast mogelijk onveilig gedrag van sporters kampt sportcomplex Wiarda, met een grote verkeerstoename wat wekelijks leidt tot gevaarlijke situaties. De toegangsweg naar het sportcomplex is tevens de toegangsweg van de snelgroeiende woonwijk Wiarda waar het bouwverkeer en de jeugdige sporters elkaar veelvuldig kruisen. Daarnaast kampt Blauw Wit ‘34 door groei met een overvol parkeerterrein, wat leidt tot chaos op de openbare toegangsweg. Wethouder Douwstra zal zaterdag bekend maken welke maatregelen de gemeente neemt om deze zaken op te lossen.

(bron: Huis-aan-Huis/foto: Marcel de Roo)