Hij komt, hij komt,

Nog even en dan is het weer zover, de intocht van Sinterklaas. We hebben alvast Sinterklaas gebeld en ook dit jaar brengt hij weer een bezoek aan Goutum.

Aankomende zaterdag, 18 november, komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Goutum.

De boot zal om 14.00 uur aanmeren bij het grasveldje/fietspad tussen de van Harinxma brug en de Wyte Finne, Op het fietspad zal het korps samen met de jeugd Sinterklaas opwachten. Nadat hij voet aan land heeft gezet, volgt eerst een rondrit door het dorp. In verband met de nieuwe aankomstplaats, is er ook een andere route voor de rondrit. De rondrit eindigt bij het Dorpshuis Ien en Mien. Dus iedereen kan Sinterklaas volgen om naar het dorpshuis te gaan. In geval van slecht weer maken we er een korte rondrit van richting het dorpshuis Ien en Mien. Daar wordt het kinderfeest met Sinterklaas en zijn pieten nog even doorgezet.

Het feest in de zaal is van 15.00 uur tot 16.00 uur. De deuren van het dorpshuis gaan rond 14.55 uur open. Het feest in de zaal is toegankelijk voor de oudste peuters vanaf 3 jaar tot en met kinderen uit groep 6. Deze kinderen kunnen plaatsnemen in de zaal.

Het is niet de bedoeling dat ouders mee gaan de zaal in. Het feest in de zaal is alleen toegankelijk voor de kinderen. De ouders kunnen plaatsnemen in de bar. De bar is geopend voor een kop koffie, warme chocolademelk of een borrel(tje). Als het programma in de zaal richting het einde loopt, zal men in de bar een seintje krijgen. De ouders kunnen de kinderen dan buiten, aan de zijkant van het dorpshuis opwachten. De kinderen zullen namelijk aan de zijkant van het dorpshuis, via het rode plein de zaal verlaten.

Groeten Sinterklaas en zijn Pieten