Sinds vorige week bouwt de firma Kuipers Waterbouw uit Dokkum drie nieuwe voetgangersbruggen in Goutum. De brug in Oer de Feart is alweer een week in gebruik. Op een paar laatste afwerkingen na is deze klaar. Omdat we veel complimenten kregen over de mooie afwerking hebben we als Dorpsbelang de bruggenbouwers getrakteerd op een taart. De taart is overhandigd door Ate van der Meer. Terwijl de brug 10 cm hoger is geworden, zijn de gebruikerservaringen dat de brug minder stijl is geworden. De brug in De Tolve is ook bijna klaar. Omdat het te nat is om te straten, komt deze komende week weer in gebruik. De brug in De Tolve is op advies van Dorpsbelang recht in het verlengde van de straat gelegd. Dit is uiteindelijk voor het ‘landverkeer’ en ‘vaarverkeer’ beter. Het bruggetje in de Hounsdyk, over de Wirdumervaart, wordt vanaf 4 december aangepakt. Ondertussen worden van een aantal andere bruggetjes de slijtlagen vervangen.