Vandaag, 1 januari, start officieel de eerste crowdfundingscampagne van Goutum! In één maand (dus tot 31 januari) willen we voldoende geld in zamelen om in mei 2018 een openbaar watertappunt bij de Wiardaskoalle te kunnen plaatsen. In dezelfde maand willen we kinderen van de groepen 7 en 8 van de Wiardaskoalle ook een watereducatieprogramma bieden op school. We plaatsen niet alleen een watertappunt hier in Goutum, maar door samen te werken met de stichting www.join-the-pipe.org bouwen we ook mee aan een netwerk van drinkwater in landen waar het hebben van veilig drinkwater niet een vanzelfsprekendheid is.

Een aantal verenigingen en bedrijven in Goutum hebben al toegezegd het project (financieel) te ondersteunen. Ook ontvangen we een subsidie uit het Mienskipfonds van de gemeente. Maar dit is NIET genoeg. Bent u hierover ook zo enthousiast? Via www.goutum.info/watertappunt of www.voorleeuwarden.nl kunt u veilig doneren. Hier vindt u ook meer informatie. Helpt u ons aan vliegende start van het jaar? Alle donaties zijn meer dan welkom, een kleine of iets meer. Delen mag!