Leerlingen uit groep 8 van de Wiardaskoalle in Goutum zijn vanavond begonnen met het plaatsen van een openbaar watertappunt. Het tappunt krijgt een mooie centrale plek op het dorpsplein, dicht bij de school en speel- en sportvoorzieningen. Onder leiding van Hendrik Miedema van HM Montage uit Welsrijp zijn de leerlingen gestart met het ingraven van de waterleiding. De juf van de klas, Stephanie Waterlander, wist een groot aantal kinderen te mobiliseren, maar ook een aantal ouders schepten fanatiek mee om een sleuf van 80 cm diepte te realiseren. Een stimulans was dat de kinderen voor de hele klas een mooie bijdrage konden verdienen voor het eindejaarsfeest of een ander klasse-uitje.

Het watertappunt is het eerste project wat het dorp realiseert met geld wat bijeen is gebracht met hulp van het crowdfundingsplatform VoorLeeuwarden.nl. In januari heeft de succesvol verlopen actie bijna € 10.000 opgeleverd. Met dit geld wordt naast het watertappunt ook een Waterweek georganiseerd voor de bovenbouw van de Wiardaskoalle. Zo krijgen de groepen 7 en 8 drie dagen les van waterprofessoren van het onderzoeksinstituut Wetsus uit Leeuwarden en gaan ze volgende op excursie naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Bolsward en naar Frisia Zout in Harlingen. Donderdag 31 mei (van 14 tot 15 uur) wordt het tappunt officieel in gebruik genomen. Binnenkort lees u hierover vast meer.