Een 52-jarige Leeuwarder probeerde zondagochtend vroeg de politie om de tuin te leiden nadat deze hem een rijverbod had gegeven wegens rijden onder invloed.

Rond 4.30 uur zagen agenten de man slingerend over de weg rijden op de Bredyk bij Goutum. De agenten hielden hem staande voor een blaastest. Daaruit bleek dat hij had gedronken. Een tweede test op het bureau bevestigde dat: de man blies 515 ug/l, ruim boven de toegestane norm van 220 ug/l.

Nadat de Leeuwarder een proces-verbaal en een rijverbod voor vijf uren kreeg, vroeg hij de agenten of hij een taxi mocht bellen. Een vreemde vraag, zo vonden ze, want de man woont vlakbij het politiebureau.

Ze besloten daarom opnieuw te gaan posten in Goutum. Daar zagen ze even later weer de auto van de man rijden. Toen ze deze auto aan de kant zetten, bleek de man opnieuw achter het stuur te zitten. Hij wilde zijn auto thuisbrengen, gaf hij als verklaring.

Nadat hij opnieuw had geblazen kreeg hij een tweede boete.