Nieuwe ronde EnergiekCafés om inspiratie op te doen en ervaringen te delen

Bent u ook bezig om uw huis energiezuiniger te maken en hebt u vragen of juist oplossingen hoe dat het beste kan? Kom dan naar één van onze EnergiekCafés.

Bijna geen woning is hetzelfde en de mogelijkheden tot verduurzaming hangen sterk samen met bijvoorbeeld bouwperiode, bouwkundige eigenschappen, isolatiegraad, verwarmingssysteem, mogelijkheden tot eigen opwek etc. Daarom organiseren wij drie avonden waarin verschillende woninggroepen centraal staan:

  • 26 november 2018: Energielabels C en D: woningen jaren ‘70 en ‘80 De Tolve, Oer de Feart, De Polle, De Haven, Heechhiem/Binnentún, De Nije Oanliz.
  • 29 januari 2019: Energielabels E, F en G: oudbouw Goutumerdyk, Buorren, Brédyk, Wergeasterdyk (Zuid), Tilbarten, Tearnserdyk en Hounsdyk.

De bijeenkomsten zijn informeel en staan vooral in het teken van kennis delen. Op elke avond presenteert een dorpsgenoot eerst zijn eigen ervaringen. Daarna zal de Doe Groep van Energiek Goutum materiaal presenteren waarmee met elkaar per straat of buurt een aanpak kunnen opstellen. Om daarvoor bouwstenen te verzamelen hebben we tot slot een korte discussie aan de hand van de volgende punten:

  • Tegen welke vragen of problemen loopt u aan bij het verduurzamen van uw huis?
  • Welke kennis hebt u hierover al verzameld waar anderen wat aan kunnen hebben?
  • Wat hebt u verder nog nodig voor een succesvolle aanpak en welke inbreng wilt u eventueel zelf leveren?

 

Kortom: een avond om kennis en ervaringen te halen én brengen. Kom dus ook, uw aanwezigheid en meedenken worden zeer op prijs gesteld.

De avonden worden gehouden van 19.30- 21.00 uur in dorpshuis Ien en Mien. Aanmelden is niet nodig.

Bestuur Energiek Goutum.