Afgelopen zaterdag was ons bestuurslid Hans de Vries ‘gast correspondent’ bij LEO FM. In een vijf minuten heeft Hans verteld over wat er in Goutum speelt en gaat spelen. Zo is gesproken over het in 2016 opgestelde Water- en Landschapsplan en de projecten die in het kader hiervan zijn uitgevoerd en dat nog worden. Zo gaat de gemeente in het voorjaar de opvaart naar het dorpsplein baggeren, zodat kleine bootjes hier kunnen aanleggen. Ook is verteld over de beheerderswissel bij het
Dorpshuis. Na 18 jaar neemt Fred Bouma per 1 januari afscheid van ons mooie dorpshuis. Fred was niet alleen beheerder, maar meer nog een gastheer, waarbij iedereen zich prettig en welkom voelde. En wat zijn we trots dat Albert Ruitenberg, een horecaman in hart en nieren en bovenal Goutumer, het ‘levenswerk’ van Fred kan overnemen. Maar er is meer! Bijvoorbeeld dat een historische werkgroep actief is geworden en een werkgroep die kijkt naar de mogelijkheden voor een kunstwerk
op de ‘Wiardarotonde’. Wilt u meer horen, luistert u dan naar het fragment.