Na vijftien jaar uitstel pakt Zorggroep Noorderbreedte nu door met de bouw van een zorgcomplex te bouwen in Goutum-Súd. Het wijkje kan nu eindelijk voltooid worden.

Samen met ontwikkelaar Hevo bereidt Noorderbreedte de bouw van 96 woningen voor. Ze zijn bedoeld voor mensen met dementie. Van buitenaf zal de nieuwbouw eruit komen te zien als normale eengezinswoningen, in dezelfde historiserende architectuur als de omgeving. De bouw begint volgend jaar en moet rond de zomer van 2021 klaar zijn

Nieuwbouw als spil

Noorderbreedte kwam in 2004 al met concrete plannen voor een ‘verpleeghuis’ bij Goutum. De buurtschap Goutum-Súd (toen nog onder werknaam Jabikswoude) moest toen nog getekend worden. De gemeente gebruikte de nieuwbouw als spil voor het latere wijkje, maar toch liet Noorderbreedte de grond tot dusver onbebouwd.

Zorgstudio’s

Een jaar geleden kwam ontwikkelaar Hevo uit Den Bosch in beeld als ontwikkelaar, waarna het huidige plan ontstond. De ouderen zullen worden gehuisvest in zorgstudio’s. Ze hebben voortaan een eigen slaap- en badkamer. Het complex wordt voorzien van een afgesloten binnentuin. Op de begane grond is de woonruimte.

De nieuwbouw wordt ontworpen door Quadrant architecten uit Zevenbergen.

(bron en foto: lc.nl)