De nieuwbouw van een zorgcomplex in Goutum-Súd is bedoeld als vervanging van woonzorgcomplex Nieuw Mellens, aan de Borniastraat in Leeuwarden.

De verwachting is dat de 96 geschakelde woningen voor mensen met dementie in de zomer van 2021 worden opgeleverd, bleek eerder deze maand. Ouderenzorgkoepel Noorderbreedte is bezig met het definitief ontwerp, meldt regiomanager Micha Klaas. Dat wordt nog gedeeld met de buurt.

Toekomst Nieuw Mellens onbekend
Wat er met Nieuw Mellens gebeurt, is op zijn vroegst in de zomer van 2020 bekend. Het woonzorgcomplex voldoet volgens Klaas niet meer aan de nieuwste inzichten voor dementiezorg. Zo zijn daar nog gemeenschappelijke slaapkamers en gemeenschappelijk sanitair. In Goutum-Súd wordt een meer huiselijke omgeving gecreëerd.

Dementie
Nieuw Mellens biedt volgens Klaas onderdak aan evenveel mensen met dementie als er straks beschikbaar is in de nieuwe wijk Goutum-Súd. Medio 2021 kunnen de mensen die dan in Nieuw Mellens wonen daar naartoe. Wat voor investering er met de nieuwbouw gemoeid is, kon Klaas niet zeggen.

(bron: lc.nl)