Voor de kerst is er een omheining geplaatst om het hondenlosloopgebied wat is gelegen tussen de Wite Finne en de Overijsselselaan. Ook is er een prullenbak en een bankje geplaatst. Het gebied heeft twee in- en uitgangen gekregen. Omdat naast het gebied een fiets- en wandelpad is (het Stripepaad), is besloten om deze plek te omheinen. Ook wordt hiermee voorkomen dat loslopende honden bij het talud van de Overijsselselaan omhoog kunnen of onder de Van Harinxmabrug kunnen komen, en daarmee uit het zicht zijn. Op meerdere plekken in de stad, waaronder Zuiderburen en Techum, is gebleken dat deze plekken voorzien in een behoefte en ook uitnodigen om hier met elkaar af te spreken. Ook voor deze plekken geldt een opruimplicht voor hondenpoep, zodat de plekken schoon blijven. Een tweede losloopgebied is gelegen tussen de Himpenserdyk en de Drachtsterweg. Meer informatie is te vinden op https://www.leeuwarden.nl/nl/honden.