Zoals Bouwe de Boer, de eerste Energiecommissaris van Fryslân, al aan gaf: ‘De deelauto rukt op in Fryslân’. Gisteren kregen Goutum en de Oranjewijk in Leeuwarden hun eerste deelauto tot haar beschikking. Gisteren mocht wethouder Friso Douwstra de eerste rit maken vanaf het Ien en Mien! Dit project is mogelijk gemaakt door Energiek Goutum, Friese Milieufederatie en Mobiliteit van Ons.

De auto staat vanaf 3 januari op het parkeerterrein bij Blauw Wit’34 en FVC aan de laadpaal. Het is wachten op de eerste laadpaal in het dorp, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.  

De auto staat op dit moment tot beschikking van een groep testrijders die zich hiervoor hebben aangemeld. Zo kunnen ervaringen worden gedeeld, zodat de deelauto straks voor iedereen beschikbaar is. Als je hiervoor meer weten, mail dan met deelauto@energiekgoutum.nl