Liander is als netbeheerder verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet in uw regio. Eén van onze taken is het uitbreiden, onderhouden en vernieuwen van deze energienetten. Via deze brief willen wij u informeren over werkzaamheden aan het elektriciteitsnet in uw buurt en wat dit voor u betekent.

Welke werkzaamheden worden verricht?
In uw woon- of werkomgeving wordt het elektriciteitsnet uitgebreid door de aanleg van ondergrondse elektriciteitskabels. Ook worden vier middenspanningsruimtes vervangen en zeven nieuwe middenspanningsruimtes geplaatst, ook wel elektriciteitshuisjes genoemd.
Op de afbeelding is zichtbaar waar Liander samen met de gemeente Leeuwarden de middenspanningsruimtes plaatst of vervangt. De rode lijn geeft de kabelroute weer.

Liander voert de werkzaamheden uit samen met de aannemers Alsema en van Vulpen. De middenspanningsruimtes worden geplaatst door Alfen.

Wat merkt u ervan
Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk dat uw straat/woonwijk of delen daarvan minder toegankelijk zijn. Mogelijk ervaart u zelfs hinder van een wegafsluiting of omleiding en van vrachtwagens en ander materieel die ingezet worden om de werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer zijn we bij u in de buurt?
De werkzaamheden voor het plaatsen of vervangen van de middenspanningsruimtes starten in december 2023. De werkzaamheden voor het aanleggen van de kabels gaan vanaf februari 2024 van start. We laten u nog weten wanneer we daadwerkelijk bij u in de straat gaan starten met de aanleg van de kabel.

Daarom werkt Liander aan het elektriciteitsnet
De energietransitie is in volle gang. Dit vraagt om een gigantische uitbreiding van ons stroomnet. We trekken kabels, bouwen elektriciteitshuisjes en realiseren nieuwe stroomaansluitingen. Liander treft, samen met aannemers en leveranciers, maatregelen om de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet te garanderen. Zo maken wij onze gas- en stroomnetten klaar voor een duurzame toekomst. In samenwerking met uw gemeente is bepaald waar en wanneer het elektriciteitsnet aangepast moet worden.

Programma NuLelie
De werkzaamheden worden verricht vanuit het Liander Programma NuLelie. In dit programma wordt het gehele elektriciteitsnet versterkt in de regio’s Friesland en de Noordoostpolder. Lees op deze site meer over NuLelie: www.liander.nl/zuidlanden

Vragen of opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen over het project zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Contactpersoon
Thomas de Groot
Omgevingsmanager
0594-552440
leeuwarden@nulelie.nl