Update 13-12-2017:

Op vrijdag 15 december 2017 vanaf 19.00 uur wordt de doorgaande route via de Hendrik Algraweg definitief afgesloten.

Besluit
Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden hebben op dinsdag 12 december 2017 het besluit ‘onttrekking aan de openbaarheid’ van de Hendrik Algraweg genomen, waardoor de afsluiting nu officieel geregeld is.


Definitieve Op vrijdag 8 december 19.00 uur wordt de doorgaande route via de Hendrik Algraweg definitief afgesloten. De fysieke afsluitingen komen bij het kruispunt van Goutum met de Hendrik Algraweg en bij de spoortunnel halverwege de Hendrik Algraweg.

Landbouwmuseum en landbouwverkeer

Het deel van de Hendrik Algraweg tussen het spoor en de Newtonweg blijft nog wel de route voor landbouwverkeer. Medio 2018 gaat het Fries Landbouwmuseum open. De afsluiting bij het kruispunt Goutum wordt dan verlegd naar het nog aan te leggen kruispunt op de Hendrik Algraweg en de afslag naar het museum.

Eerder gepland

De afsluiting van de Hendrik Algraweg stond al eerder gepland. Namelijk direct na de openstelling van de Haak om Leeuwarden. Andere Leeuwarden Vrij-baanprojecten, zoals het Aquaduct van de Drachtsterweg en de Westelijke invalsweg fase 2, waren nog niet klaar. Daarom werd de afsluiting uitgesteld.Hendrik Algraweg

(bron en foto: vrij-baan.nl)