Het is bijna niemand ontgaan maar de bushokjes worden verwijderd aan de Jonkersleane. Een paar weken geleden waren ze al aan het voorbereiden door de bushokjes vrij te maken van het trottoir en aarde. Na jaren dienst te hebben gedaan voor de buslijn van en naar Warten zijn ze vandaag verwijderd.

Arriva had een paar jaar geleden besloten om geen bus meer door Goutum te laten rijden omdat er niet genoeg passagiers waren. Arriva gaf aan dat Goutum nog wel goed bereikbaar is via de haltes aan de Drachtsterweg waar lijn 7, 14 en 114 stopt en aan de Overijsselselaan waar lijn 22, 28 en 95 stopt.

In het dorp blijven nog wel 2 haltes en dezen zijn op de Jonkersleane ter hoogte van It Blauwe Slot en op de Sudertrimdielsdyk ter hoogte van het Crematorium. Bij deze haltes komt een zogenoemde opstapper. Wat houdt nu een opstapper in?

De opstapper reserveer je minimaal een uur van te voren. Reserveren kan per telefoon op 0800 2802803, per sms naar 0800 2802803, via arriva.nl of stuur een bericht naar centrale@kijlstra.nl.
De Opstapper brengt je van de Opstapperhalte naar het Opstapperknooppunt of omgekeerd. Er is ook een Thuisbrengservice. Elke reis met de Opstapper kost €2,50 per enkele reis. De thuisbreng of thuishaal service kost €4,00 per enkele reis extra. Je kunt alleen op vermelde tijden reserveren. De Opstapper rijdt een flexibele route, aankomst en vertrektijden kunnen afwijken. Voor meer informatie kunt u terecht bij arriva.nl

[socialpoll id=”2496948″]