Zaterdagmiddag 14 april ontvingen 37 clubs uit Leeuwarden, waaronder drie verenigingen uit Goutum, een cheque uit de Rabobank Clubkas Campagne. Tennisclub Goutum, Kaatsclub Goutum en Korfbalvereniging Wez Warber en Fluch hebben elk een mooi bedrag ontvangen ter ondersteuning van hun activiteiten. Bij de Rabobankcaravan aan de Waag in Leeuwarden was het gezellig druk. De clubs hadden nog geen idee van de hoogte van de bijdrage en stonden in spanning af te wachten tot hun club werd genoemd.

Dit jaar hebben 3.198 leden 15.990 stemmen uitgebracht. Er is in totaal € 40.000,- uitgedeeld in het werkgebied van de bank en er zijn 202 clubs blij gemaakt! ‘Prachtig te zien dat een campagne als dit zo leeft in de regio’s waar wij actief zijn. Ook dit jaar spreken wij van een geslaagde campagne’, aldus Jelmer Algra, directievoorzitter van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland.

De Clubkas Campagne is bedoeld voor verenigingen en stichtingen om hun eigen clubkas te spekken. Het bedrag dat zij ontvangen hangt af van het aantal stemmen dat zij krijgen van alle leden van de bank. Deze krijgen jaarlijks een stemkaart en kunnen stemmen op hun favoriete clubs. De leden van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland hebben op deze manier inspraak op de verdeling van een deel van het sponsorgeld van de Rabobank.