De gemeente Leeuwarden en scholenkoepel Proloog pakken de scholennood in Goutum en Techum aan. Er komt meer ruimte voor leerlingen.

De Wiardaskoalle in Goutum wordt intern verbouwd om het grote aantal leerlingen op te vangen. Dat meldt de gemeente in antwoord op vragen van Lijst058. Ouders trokken onlangs aan de bel, nadat de gemeente in eerste instantie aangaf dat leerlingen van de school moesten uitwijken naar leegstaande lokalen in de Leeuwarder wijk Aldlân.

Basisschool De Pionier in Techum wordt fors uitgebreid. De school met nu circa 300 leerlingen wordt verbouwd en moet per augustus 2021 plaats bieden aan 475 kinderen op zowel de school als kinderopvang Sinne. Ook de wegen rondom de school gaan op de schop.

Noodlokalen

Zowel De Pionier als Sinne kan vanaf januari 2020 gebruikmaken van de noodlokalen nabij de school, die nu nog in gebruik zijn bij basisschool De Sprong. Die vertrekt dan naar het nu in aanbouw zijnde nieuwe pand aan de Klamp in Techum. Onder andere vertraging bij deze nieuwbouw zorgde voor grote druk op de Wiardaskoalle in Goutum.

De gemeente vindt dat deze school vooral een dorpsschool moet blijven, en daarom ook een stringenter toelatingsbeleid moet voeren.

(bron & foto: lc.nl)