Hendrik Algraweg in Leeuwarden na volgende week definitief gesloten

Nog een kleine week, dan is de Hendrik Algraweg in Leeuwarden definitief gesloten. Vanaf vrijdagavond 20.00 uur kan er geen verkeer meer over de weg, die dicht gaat tussen de aansluiting van het Fries Landbouwmuseum aan de Overijsselselaan tot de rotonde bij de Newtonlaan.

Na de afsluiting kunnen de werkzaamheden voor de nieuwe wijk Middelsee beginnen. Dit nieuwe stadsdeel verrijst in het gebied tussen de spoorweg Leeuwarden-Heerenveen en de Overijsselselaan, waar in totaal zo’n 2800 woningen worden gebouwd.

Het sluiten van de Hendrik Algraweg kent een lange aanloop. Er werd volop bezwaar gemaakt door omwonenden en bedrijven. Het college van b. en w. van de gemeente Leeuwarden oordeelde echter in mei dat deze bezwaren niet zwaarwegend genoeg waren.

Het was in eerste instantie de bedoeling om de weg al af te sluiten na de openstelling van de Heak om Leeuwarden. Omdat andere werken -zoals het Drachtster aquaduct en de Westelijke invalsweg- nog niet klaar waren, werd dit uitgesteld.

(bron & foto lc.nl)