De gemeente doet een oproep . De tijd om uw tuin winterklaar te maken komt eraan. In veel tuinen staat de Japanse duizendknoop. Wellicht ook in die van u. Bent u van plan om deze plant te snoeien? Doe het groenafval van deze plant niet in de groene container maar in de grijze container. Kleine stukjes van de plant kunnen via verwerkte compost weer uitgroeien tot nieuwe planten. Dat willen we graag voorkomen.

De Japanse duizendknoop komt van nature niet in Nederland voor. Het probleem met de Japanse duizendknoop is dat hij inheemse planten verdringt en onder de grond veel schade aanricht. De wortels zijn zo sterk dat ze door asfalt, riolering, stenen en zelfs door fundering heen kunnen breken. Nog beter is dus om deze plant uit uw tuin te verwijderen. Dat is echter niet eenvoudig. De plant is lastig uit te putten. Maar het kan wel.

De beste, maar ook meest intensieve manier is uitgraven. De wortels kunnen erg diep zitten en elk stukje wortel kan uitgroeien tot een nieuwe plant. Het is dus belangrijk dat er geen wortelresten in de grond achterblijven. Houd de grond daarom goed in de gaten. Er kunnen opnieuw jonge planten boven komen. Voor meer informatie over bestrijdingsmethoden kunt u altijd internet raadplegen.

De gemeente heeft met Omrin afgestemd dat deze plant in de grijze container mag. Alleen deze plant!