[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

“Bebouwing nieuw buurtschap onder Goutum desastreus voor weidevogels”

Bebouwing van het nieuw te ontwikkelen buurtschap De Hem onder Goutum is desastreus voor weidevogels en daarom moet de gemeente Leeuwarden afzien van bebouwing in het gebied. Dat schrijft Milieudefensie, mede uit naam van andere stichtingen, in een brief aan de gemeenteraad.

De briefstuurders willen dat de gemeente afziet van bebouwing, omdat in het gebied tientallen paartjes weidevogels leven. Het gaat in totaal maar om een weidegebied van acht hectare, maar dat laat volgens de bezwaarmakers nu juist de nood zien; dat vogels daar zo dicht op elkaar leven.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.2″][et_pb_column _builder_version=”4.4.2″ type=”4_4″][et_pb_button button_text=”Lees verder…” _builder_version=”4.4.2″ button_url=”https://www.omropfryslan.nl/nieuws/950016-bebouwing-nieuw-buurtschap-onder-goutum-desastreus-voor-weidevogels” hover_enabled=”0″][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]