Nu de dagen zich lengen en de zon zich vaker laat zien, start Dorpsbelang Goutum een speciale compostvat actie. Onze vorige regentonactie was een groot succes en wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over composteren. Iedere bewoner van Goutum kan namelijk met korting een compostvat aanschaffen. Deze actie is opgezet in samenwerking met Omringemeente Leeuwarden en het Dorpsbelang Goutum.

Waarom een actie compostering?

De meeste inwoners van de gemeente Leeuwarden scheiden hun afval heel goed. Toch blijkt uit onderzoek dat er nog steeds etensresten en groente, fruit- en tuinafval bij het restafval belandt. Zonde, want van dit gft kan uitstekende compost worden gemaakt. Je kunt dit doen door dit afval in de gft-container te gooien of er zelf compost van maken. Zelfgemaakte compost is daarbij goede voeding en een bodemverbeteraar voor uw tuin. Schep twee keer per jaar de compost door de bodem en de planten zijn u dankbaar!